Selv om penger er noe vi bruker nesten hver dag, vet de fleste ikke mye om å bruke det riktig. Det er viktig å utdanne deg om penger, slik at du kan ta økonomiske beslutninger som passer for deg. Denne artikkelen er pakket til randen med økonomisk rådgivning. Gi det en titt og se hvilke tips som gjelder for livet ditt.

En annen fin måte å hjelpe din økonomiske situasjon er å kjøpe generiske alternativer til merkevarer. For eksempel, kjøp butikkmerket mais i stedet for populære merker. De fleste generiske produkter er overraskende sammenlignbare med hensyn til kvalitet. Dette tipset kan spare deg for hundrevis på dagligvarer hvert eneste år.

For å sikre at du alltid har penger når du trenger det, opprett et nødfond. Det er best å ha mellom tre og seks måneders inntekt på en sparekonto som du enkelt kan få tilgang til. Å gjøre dette vil sikre at du har penger satt til side i tider når du absolutt trenger det.

Sparsommelig shopping og frakt shopping har blitt mer populært i dagens økonomi. Prøv å kjøpe klær, hjemmeinnredning og kjøkkenartikler brukt. Du kan spare mye penger på tingene du må kjøpe uansett som du deretter kan sette mot spare- eller pensjonskontoene dine.

Sørg for å alltid betale deg selv først. Du bør sette minst 10% av inntekten før skatt inn på en sparekonto. Dette er pengene som vil hindre deg i å miste huset under en nødsituasjon. Ikke hopp over det og ikke glem det.

En viktig indikator på din økonomiske helse er FICO-poengsummen din, så kjenn poengsummen din. Kreditorer bruker FICO-poengsummene til å bestemme hvor risikabelt det er å gi deg kreditt. Hvert av de tre store kredittbyråene, Transunion, Equifax og Experian, tildeler en poengsum til kredittposten din. Den poengsummen går opp og ned avhengig av kredittbruken og betalingshistorikken din over tid. En god FICO Score gjør en stor forskjell i rentene du kan få når du kjøper et hjem eller en bil. Sjekk ut poengsummen din før noen større kjøp for å sikre at det er en sann refleksjon av kreditthistorikken din.

Ikke kjøp noe med mindre du virkelig trenger det og har råd til det. På denne måten vil du spare pengene dine til det viktigste, og du vil ikke ende opp i gjeld. Hvis du er kresen om hva du kjøper, og bruker kontanter til å kjøpe bare det du trenger (og til lavest mulig pris), trenger du ikke å bekymre deg for å være i gjeld.

Obligasjoner er en veldig stabil og solid investering som du kan gjøre hvis du vil planlegge for fremtiden. Disse investeringsformene kjøpes til en brøkdel av hva de vil være verdt i fremtiden. Invester i obligasjoner hvis du vil tjene en solid tilbakebetaling i fremtiden ved forfall.

I en perfekt verden ville vi lære alt vi trengte å vite om penger før vi måtte inn i den virkelige verden. Men selv i den ufullkomne verden som vi lever i, er det aldri for sent å lære alt du kan om personlig økonomi. Denne artikkelen har gitt deg en god start. Det er opp til deg å få mest mulig ut av det.